شورینگ یا اسکافلد شورینگ چیست؟

شورینگ یا اسکافلد شورینگ چیست؟

داربست یا اسکافلد شورینگ، یکی از انواع داربست های ساختمانی است که برای اجرای پروژه های بتن ریزی سنگین مانند پل ها استفاده می شود. در ادامه این مقاله با اجزا و نحوه اجرای داربست شورینگ بیشتر آشنا می شوید.

احتمالاً هنگام رانندگی در اتوبان‌ها و آزادراه‌ها مجموعه‌ای عظیم و فشرده از داربست‌ ها را دیده‌اید که زیر یک پل یا سازه بتنی قرار گرفته‌اند، این مجموعه فشرده، همان داربست شورینگ است. اسکافلد شورینگ نقش مهمی در ساخت سازه‌های عظیم شهری مثل پل‌ها دارد و به همین دلیل باید فرایند خرید آن با دقت زیادی انجام شود. در این مقاله با داربست شورینگ، اجزا، نحوه نصب، مزایا و کاربردهای آن آشنا می‌شوید:

داربست شورینگ چیست؟

داربست شورینگ چیست؟

معمولاً از داربست به عنوان یک سازه موقت در ساخت‌وساز استفاده می‌شود و از آن‌ها بیشتر به عنوان ابزاری برای ساخت سکوی کار و دسترسی به ارتفاع بلند استفاده می‌کنند. از داربست‌ها به عنوان زیرسازی یا پشت‌بند در قالب‌بندی هم استفاده می‌شود. داربست شورینگ نیز یکی از انواع داربست است که از آن برای زیرسازی پروژه‌های بتنی سنگین و بزرگ استفاده می‌شود.

داربست شورینگ از به هم پیوستن فریم‌های مثلثی ساخته می‌شود و به همین دلیل به آن شورینگ مثلثی هم می‌گویند. در صورتی‌که داربست شورینگ به‌درستی اجرا شود، تحمل بار نقطه‌ای بالایی خواهد داشت و می‌تواند باری معادل ۱۳ تن را به ازای هر مترمربع تحمل کند.

اجزای داربست شورینگ

داربست شورینگ چه اجزایی دارد؟

شناخت اجزای داربست شورینگ به شما کمک می‌کند تا هنگام خرید با دقت عمل کنید و از ضرر و زیان‌های مالی و جانی، جلوگیری کنید. فریم‌های اسکافلد شورینگ در اضلاع ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ سانتی‌متری و با عرض ثابت ۱۲۰ سانتی‌متری تولید می‌شوند و لوله‌های سازنده‌ آن‌ها نباید از نوع درزدار باشند. لوله‌های داربست درزدار قدرت باربری پایینی دارند و امکان فروپاشی آن‌ها در پروژه‌های سنگین وجود دارد. سایر اجزای داربست شورینگ به شرح زیر است:

  • مهار ضلعی
  • مهار قطری
  • سر جک قابل رگلاژ
  • پیچ تنظیم
  • پاشنه
نحوه اجرای اسکفولد شورینگ

نحوه اجرای اسکافلد شورینگ چگونه است؟

مقاطع مثلثی داربست شورینگ یک فریم مربعی را تشکیل می‌دهند و همان‌طور که در بالا خواندید، طول اضلاع این مربع ۱۲۰ سانتی‌متر است. انتهای اضلاع این فریم‌های مربعی به‌صورت نر و ماده به یکدیگر متصل می‌شوند و پیچ‌های تنظیم‌کننده هم به نگهداری آن‌ها در کنار یکدیگر کمک می‌کنند. در میان اجزای داربست شورینگ، سرجک قابل تنظیم نیز نقش مهمی در استحکام آن دارد و با استفاده از آن می‌توانید ارتفاع داربست را کم و زیاد کنید.

نقش میله‌های مهار ضلعی و قطری هم افزایش باروری شورینگ مثلثی و حفظ انسجام ساختاری آن است.

کاربرد داربست شورینگ

کاربرد داربست شورینگ چیست؟

ترکیب مقاطع مثلثی و مربعی داربست شورینگ و استحکام آن باعث می‌شود که این داربست برای ساخت سازه‌های بتنی عظیم مناسب باشد. از جمله کاربردهای داربست شورینگ می‌توان به لیست زیر اشاره کرد:

  • پروژه‌های صنعتی عظیم
  • پل‌های ماشین‌رو شهری
  • کفراژبندی دال بتنی و انواع سقف‌های بتنی با ارتفاع بلند و مساحت زیاد
  • ترمیم و مرمت ساختمان
  • شمع‌زنی
مزایای داربست شورینگ

معایب و مزایای داربست شورینگ مثلثی چیست؟

مقاومت بالا در برابر بار نقطه‌ای، تنها مزیت داربست شورینگ نیست. سهولت اجرا و عدم نیاز به نیروی متخصص، بزرگ‌ترین مزیت داربست شورینگ است. همان‌طور که گفتیم اجزای این داربست از طریق نر و مادگی به یکدیگر متصل می‌شوند و برای اجرای آن در متراژ زیاد، تنها به ۲ کارگر نیاز دارید. نصب داربست شورینگ حتی به آچار هم نیاز ندارد و با جمیع این جوانب، نصب آن با سرعت بالایی انجام می‌شود. همچنین این داربست برای شمع‌زنی در ارتفاع بیشتر از ۱۰ متر مناسب است.

البته داربست شورینگ معایبی هم دارد. وزن هر مترمکعب از این داربست حدود ۴۴ کیلوگرم است که حمل‌ونقل آن را با مشکل مواجه می‌کند. فضایی که این داربست اشغال می‌کند زیاد است و فشرده بودن آن باعث می‌شود که آزادی عمل سایر اکیپ‌های اجرایی محدود شود و کار آن‌ها تا زمان جمع‌آوری داربست شورینگ به تعویق بیفتد.

جمع بندی

اگر قصد خرید داربست شورینگ و متعلقات مربوط به آن را دارید، می توانید با استفاده از شماره های درج شده در سایت، با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی و فروش عمران مارکت در تماس باشید.

همچنین برای دریافت قیمت های به روز و سفارش محصولات دیگر، کارشناسان ما پاسخگوی شما هستند.

لطفا دیدگاهتان را با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *